festugestart

Program 2017

Program for Skjern Festuge 2017

Så er det atter tid til fest i Skjern.

 

Det er ikke en hel festuge i år.

 

Da der mangler opbakning til arrangementerne, har vi derfor set os nødsaget til at forkorte festugen til 4 dage.

Festugen fejres med sølvbryllup i teltet

En ny vennekreds af Skjern Festuge trækker alt nostalgien frem, for at fejre de første 25 år med den traditionsrige begivenhed.

 

SKJERN: Varmt og ungt dit hjerte banker,søde pige, i dit smil...

 

Måske er det den linje i sølvbryllups-visen "Tak for gode som for onde år", der fangede en flok mænd i Skjern under en gang Giro 413 med citronfromage en søndag ved middagstid. I hvert fald kom minderne straks til at slå ind på Skjern Festuge, og med lidt hovedregning nåede de til den konklusion, at festugen var blevet snydt for et sølvbryllup sidste år, da det var i 1991, at den traditionsrige begivenhed fandt sted første gang. Til d'herrers undskyldning skal det siges, at festugen kun finder sted hvert andet år, og der ikke var en festuge i sølv-året.

 

Og når nu selveste Tante Møghe kunne regne forkert, så kan det gå an, og straks snurrede en ide bag den gyldne tinding: Hvorfor ikke lave et sølvbryllup af den slags, som man kender det? Så mændene gjorde det, som man altid gør i Skjern. Man danner en forening, og selvom medlemmerne ønsker en vis diskretion og helst anonymitet, så kan vi afsløre, at foreningen har fået navnet Skjern Festuges Absolutte Venner og i komiteen finder man Preben Hørsted, Niels Erik Kjærgaard, Per Fjord, Bent Olsen og Lars Foged.

 

Egen drage

Onsdag den 14. juni klokken 18 byder de til gilde i festugeteltet, og gæsterne kan se frem til en minderig aften, hvor man ser tilbage på ægteskabet mellem festugen og Skjern. Niels Erik Kjærgaard har fået hvervet som toastmaster, og allerede nu skrives der på taler og sange, der skal få glædestårerne til at give slip. Tilmed er der revyglimt fra ægteskabet.

 

For at sikre den hyggelige stemning, er der kandelabre på bordene, og gæsterne bedes medbringe en lysestage for at bidrage til bordpynten.

 

Man fornemmer desuden, at der i kredsen er en vis forundring over, at det altid har været kvinderne, der har lykkedes med tingene til festugen. Således har The for Damer vist sig at være en meget langtidsholdbar succes, mens mændenes forsøg med Skjern-Borris Airways har lidt - om ikke en nødlanding - så da en grounding. Af kønspolitiske årsager vil mændene derfor også gerne prøve at udnævne en drage, hvilket sker ved festen.

 

Billetterne til festen kommer til salg den 2. juni i Vestjysk Bank i Skjern.

Onsdag 14. juni 2017

 

Kl. 17.00

v/ Festugeteltet

Udnævnelse af årets Flisepudser

Arr.: Skjern Festugeudvalg

 

Kl. 18.00

Festugeteltet

Festugesølvbryllupsfest med alt hvad der hører til:

Middag, taler, musik, underholdning m.m.

Arr.: Gamle festugeudvalgsmedlemmer m.fl.

Kr. 200,-